Gezegenleri Keşfediyoruz

Öğrencilere “Gezegen nedir? Bildiğiniz gezegenler var mıdır?” sorusu sorularak fikirleri alınmıştır. Güneş sistemindeki gezegenlerin isimleri söylenerek eğitici videolarla anlatım yapılmıştır. Canlıların yaşadığı gezgen olan Dünya gezegeni hakkında sorular sorulup beyin fırtınası yapılmıştır. Dünya’nın kaç tane katmanı olduğu bu katmanların özellikleri çocuklara anlatılıp Dünya’nın katmanlarının da görülebileceği bir sanat etkinliği yapılmıştır. Dünya’nın uydusunun Ay olduğu öğrencilere söylenip; Ay’ın gökyüzünde nasıl göründüğü hakkında sohbet edilmiştir. Ay’ın farklı evrelerinin olduğu ve Güneş’ten aldığı ışığı yansıttığı öğrenilmiştir. Anna Milbourne tarafından yazılan Ay’da isimli kitap okunarak beyaz parmak boyası ile Ay oluşturulmuş, oluşturulan Ay’a yuvarlak nesnelerle baskı yapılarak krater görüntüsü verilmiştir. Carly Hart tarafından yazılan “Bak Şu Gezegene” isimli kitap öğrencilere okunmuştur. Gezegenlerin yer aldığı görseller öğrencilere dağıtılarak gezegenlerin Güneş Sistemindeki sıraya göre dizilim yapmaları sağlanmıştır. Gezegen çizimlerinin yer aldığı tabaklar öğrencilere verilerek gezegenleri uygun şekilde boyaması sağlanarak gezegenlerin Güneş Sistemindeki sırası üç boyutlu bir şekilde oluşturulmuştur. Uzaya kimlerin gidebileceği, astronot olmak için neler gerektiği, uzaya hangi araç ile çıkılabileceği hakkında sohbet edilmiştir. Öğrencilere “Siz bir gezgen tasarlasaydınız bu gezegen nasıl olurdu? Tasarladığınız gezegende kimler yaşardı?” gibi sorular sorularak yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesi hedeflenerek süreç sonlandırılmıştır.

22-01-202422-01-202422-01-202422-01-202422-01-2024